ADAM İhtisas Programı Başvuruları Başladı


 ANKARA DÜŞÜNCE VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ADAM İHTİSAS PROGRAMLARI (ALİM-ADAM)

2018-2019 AKADEMİK YILI

ADAM İHTİSAS PROGRAMI (ALİM-ADAM), her sene olduğu gibi bu sene de kendini ilim sahasında yetiştirmek isteyen öğrencileri kabul edecektir. Bu bağlamda Ankara'da bulunan üniversitelerde eğitim gören bölüm farkı gözetmeksizin başarılı lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuruları kabul edilecektir. 

ALİM-ADAM AKADEMİ programı 4 yıl devam etmekte olup programa kabul alan öğrenciler kendilerini ilmî sahada geliştirme imkânı bulacaklardır.

ALİM-ADAM AKADEMİ eğitiminin sacayaklarını İslamî ilimler, kıraat, dil eğitimi ve sosyal bilim seminerlerinden oluşturmaktadır. ALİM-ADAM AKADEMİ, geçmiş birikimine ulaşmayı sağlayacak ilimleri öğrencilerine kazandırırken aynı zamanda bugün kabul görmüş sosyal bilimler alanında da eğitimler vermektedir.

ALİM-ADAM AKADEMİ başvuruları internet sayfasından online olarak alınacak ve tüm iletişim vermiş olduğunuz mail adresi üzerinden sağlanacaktır.

Aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacak olan sınav ve mülakatı başarılıyla geçen öğrencilerin ALİM-ADAM AKADEMİ'a kabulleri kesinleşecektir.

 

Sıkça Sorulan Sorular:

Soru 1: ALİM-ADAM programına kimler başvurabilir?

Cevap: ALİM-ADAM AKADEMİ programına öncelikli olarak Lisans, Lisansüstü eğitimine devam eden, bu eğitimi bitirenler, şartları müsait olanlar ve mülakatta durumu uygun görülenler başvurabilir.

Soru 2: ALİM-ADAM'a hangi bölümlerde okuyan öğrenciler başvurabilir?

Cevap: Tüm bölümlerden öğrenciler programa başvurabilir.

Soru 3: Programa lisansüstü öğrenciler kabul ediliyor mu?

Cevap: Evet. 

Soru 4: ALİM-ADAM programına Ankara dışında üniversite eğitimine devam eden öğrenciler kabul ediliyor mu?

Cevap: Hayır. ALİM-ADAM AKADEMİ programı devamlılık isteyen bir programdır ve sadece Ankara'da ikamet edenler katılabilir.

Soru 5: ALİM-ADAM programının içeriği nedir ve kaç sene sürmektedir?

Cevap: ALİM-ADAM AKADEMİ programı 4 sene sürmektedir. ALİM-ADAM AKADEMİ programını aşağıda inceleyebilirsiniz.

Soru 6: Programda bir senede kaç eğitim dönemi bulunmaktadır?

Cevap: Program; güz (14 hafta), bahar (14 hafta) olmak üzere iki dönemden oluşmaktadır. 

Soru 7: Eğitim dönemi içerisinde öğrencilere yurt imkânı sağlanıyor mu?

Cevap: Kontenjan yettiği takdirde ve  ADAM AKADEMİ AKADEMİK KURULU'nun yaptığı mülakat sonucu başarılı öğrencilere  yurt imkânı sağlanmaktadır.

Soru 8: ALİM-ADAM programında burs imkânı var mıdır?

Cevap: Alim ADAM programı için mülakatları başarı ile geçenler program ücretinden muaf tutulurlar. Bunun yanında vakfın belirlediği başarı ölçülerine ve derse devam kriterlerine uyan öğrencilere ALİM-ADAM AKADEMİK KURULU'nun uygun görmesi halinde ilk dönemdeki derse katılımı ve başarısı değerlendirilerek 2. dönem Şubat/Mart ayında başlayacak şekilde burs imkânı sağlanabilir.

Soru 9: ALİM-ADAM öğrencilerinden program ile ilgili herhangi bir ücret talep edilmekte midir?

Cevap: Program ücretinden muaf olsalar da katılımcıların devamlılığını sağlamak için herhangi bir geliri olmayanlardan 500 TL; bir işte düzenli geliri olanlardan ise 1.000 TL depozito ücreti alınır. Program kapsamında %80 devamlılığı sağlayan öğrencilere dönem sonunda depozitosu iade edilir. Katılımcının talebi halinde ise bir sonraki dönemin depozitosu olarak kabul edilir.

Soru 10: ALİM-ADAM programına kabul alan öğrencilere başka hangi imkânlar sunulmaktadır?

Cevap: Alim ADAM öğrencileri ayrıca ADAM İslâm İktisadı Okulu, ADAM Düşünce Okulu programları ve ADAM'da düzenlenecek olan atölyelere mülakatsız olarak kabul almış sayılırlar. İlgili programların devam ve sınavda başarı şartlarını sağlayan öğrencilere bu programlarda verilen sertifikalar da takdim edilir.

 

BAŞVURU İLE İLGİLİ BİLGİLER:

 

BAŞVURU İÇİN: 

 BAŞVURU FORMU

BAŞVURU TARİHİ

17 MAYIS 2018 - 31 AĞUSTOS 2018 (SAAT 23:00)

MÜLAKAT TARİHİ

12 EYLÜL 2018 (SAAT: 09.00 - 19.00)

KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERİN İLANI

15 EYLÜL 2018

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt hakkı kazanan öğrencilere e-mail ile bildirilecektir.

 

ERKEKLER İÇİN HAFTALIK DERS PROGRAMI

       Haftada 12 saat ders yapılmaktadır.  4 ayrı sınıfta aynı anda ders devam etmektedir.

GÜN

SAATİ

TOPLAM DERS SAATİ

CUMARTESİ

09:00-11:00 ARASI

4

PAZARTESİ

18:00-21:00 ARASI

4

SALI

18:00-21:00 ARASI

4

Toplam

 

12

 

TELAFİ VE TAKVİYE DERSLERİ TALEBE GÖRE BELİRLENMEKTEDİR. 

 

 

BAYANLAR İÇİN HAFTALIK DERS PROGRAMI

       Haftada 10 saat ders yapılmaktadır.  3 ayrı sınıfta aynı anda ders devam etmektedir.

GÜN

SAATİ

TOPLAM DERS SAATİ

Pazar

09:00-13:00 ARASI

5

Çarşamba

12:00-16:00 ARASI

5

Toplam

 

10

 

Bayanların ders müfredatı ve kaynakları ayrıdır.

Dört yıllık programın ilmi kaynakları genel itibariyle Arapça olup, bu nedenle ilk iki yılın dersleri Arapça ağırlıklı olarak planlanmıştır. Arapça bildiğini beyan eden adaylar, komisyonun uygun görmesi halinde üst sınıflardan birine devam edebilirler. 

1.     Sınıflar için

Yüzde 75 Arapça

Yüzde 25  Asli İlimler

2.     Sınıflar için

Yüzde 50 Arapça

Yüzde 50  Asli İlimler

3.     Sınıflar için

Yüzde 25 Arapça

Yüzde 75  Asli İlimler

4.     Sınıflar için

Arapça, Osmanlıca ve Farsça

 Asli İlimler

Telafi Dersi, Destek İçin

Her gün

Gramer ve Asli İlimler